top of page
Obrázek autoraJanka Mysterium

Na únikovku s deťmi? Jasné!

Aktualizováno: 14. 9. 2022

Zvažujete návštevu Bojníc? Chcete, aby vaše deti zbierali nové zážitky? Chcete pre deti aktivitu, kde sa nielen zabávajú, ale súčasne vnímajú tímovú spoluprácu a zapájajú logiku? Chcete deťom rozšíriť prehľad o nové témy? Ak ste odpovedali aspoň na jednu otázku áno, potom má pre vás zmysel pokračovať v čítaní :).



Pokiaľ zavítate s vašimi dietkami do Bojníc, určite máte o zábavu postarané aj na niekoľko dní. Výber aktivít závisí na tom, čo chcete s deťmi objavovať, zažiť alebo čo v nich chcete prebudiť a podporiť. Okrem zámku, ZOO, zrkadlového bludiska, zábavného areálu s pieskovými sochami a nafukovacími atrakciami a Múzea praveku ponúka malé veľké mesto aj zážitkové únikové hry.


Čo si pod tým predstaviť?


Zážitková úniková hra má dve formy. Vnútornú – v uzavretom tematicky zariadenom priestore s moderátorom, a vonkajšiu – v exteriéry bez moderátora s mobilnou aplikáciou. Obidve formy sú tímové hry a majú svoj časový limit, v rámci ktorého sa musíte buď dostať von z miestnosti, alebo nájsť posledné vonkajšie stanovisko. Ako? Objavovaním indícií, symbolov, hľadaním súvislostí či logických nadväzností, zámkov, vchodov a spoločnej komunikácie. Koncept hry je nielen veľká zábava a zdroj zážitkov, ale aj netradičná forma vzdelávania pre deti v oblasti logiky, spolupráce a komunikácie.


Kde tieto hry hľadať?


Pýtajte sa po Mysteriu :). Náš projekt sa zážitkovým hrám v meste venuje už piatym rokom a celý koncept prinieslo do regiónu ako prvé. Hry sú osvedčené nielen časom, ale aj tisíckami spokojných návštevníkov, to platí obzvlášť o hre Alchymista. Ale o tom potom :). Všetky hry nájdete len cca 5 minút chôdze od Bojnického zámku...



Pre deti akého veku sú hry vhodné?


  • Deti mladšie 11 rokov – len ako doprovod dospelej skupiny. Deti mladšie 11 rokov majú z hry skôr zážitok vizuálny. U vnútorných hier ich zo skúseností naozaj baví hľadať a nosiť kľúčiky či iné tajnosti :) Ak pre ne chcete malé dobrodružstvo, s týmto nesklamete :).

  • Deti 11 – 14 rokov – môžu prísť v doprovode dospelej skupiny, prípadne táto veková kategória už môže vytvoriť vlastný tím (s 1 dospelým). V takom prípade pre ne u vnútornej hry upravujeme a skracujeme klasickú verziu (60 minút) na detskú verziu (45 minút).

  • Deti od 15 rokov – zvládnu klasickú verziu hry, tiež ich považujeme za plnohodnotných spoluhráčov dospeláckych - klasických - verzií hier.


Z akých hier a tém si môžete vyberať?


Vnútorná hra Alchymista, kde sa dostanete do tajuplnej alchymistovej komnaty a spoznávate jeho tajný výskum. Hra ma čarovné mystické prostredie a otvára bránu k poznaniu starej alchýmie. Je to naša najhranejšia a najobľúbenejšia hra.


Vnútorná hra Salónik štylizovaná do začiatku 20. storočia, kde vašu pomoc potrebuje jeden zľahka škodný, ale hlavne smutný duch. Salónik je najnovšia hra z naše dielne otvorená začiatkom roka 2020.


Vonkajšia hra Bojnická veštica je netradičnou zhruba hodinovou prechádzkou po centre Bojníc, vďaka ktorej môžete mestečko spoznať trochu z iného uhla. Dozviete sa niekoľko historických zaujímavostí a súčasne zapojíte orientáciu a logiku. Hra je nenáročného charakteru pre široké spektrum skupín.


V našej ponuke nájdete ešte vnútornú hru Rád modrej ruže alebo vonkajšiu hru William Brown. Tu máme ale ešte jednu radu. Na hru Rád modrej ruže odporúčame vyraziť s deťmi 11+. Na hru William Brown odporúčame vyraziť až s deťmi 15+.


Ak si stále nie ste istí, akú hru zvoliť, tak za A, sme moc neuspeli s obsahom v tomto článku :D a za B, sme veľmi ochotní vám poradiť pri výbere pre vašu konkrétnu typickú či atypickú skupinu a chybu napraviť :).


Na nové dobrodružstvá v detskom svete :)!


167 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page