top of page

Jeden poukaz kúpiš, druhý darujeme

Aktualizováno: 14. 9. 2022

Ak si do konca roka zakúpite darčekový poukaz na akúkoľvek vnútornú únikovú hru v našom e-shope, druhú, rovnakú, darujeme personálu Bojnickej nemocnice. Veríme, že tým spoločne darujeme množstvo pozitívnych zážitkov aj emócií. Čo nás k tejto akcii viedlo?


(foto: fb stránka "Hledání ztraceného času", napriek snahám nezistenému autorovi ďakujem za presné vyjadrenie a dočasné zapožičanie fotky pre vizuálizáciu nášho vnímania)


Mysterium má 5 hier, tím moderátorov a tisíce návštevníkov ročne, no aj tak. Stále sme malý projekt, mala firmička, ktorá sa tiež musí vysporiadať s ekonomickými dopadmi koronakrízy. Toto nemá byť pasáž o nariekaní či sťažovaní. Každý podnikateľ je určitým spôsobom pripravený na výkyvy trhu, ponuky a dopytu. Keď je ale zrazu „trh“ úplne zrušený a zdroj príjmov limitne blížiaci sa nule pri štandardných nákladoch, sú udržiavacie operácie trochu náročnejšie. A tak sme v danej situácii aj my rozmýšľali, aké by mali byť naše ďalšie kroky.


Hnev, smútok, strach, únava, starosti sa nebezpečne zakrádajú medzi nami a tlačia do úzadia úsmev, radosť, vieru, pokoru a dorozumenie. Aktuálna spoločenská situácia je neľahká z viacerých stránok a my nechceme stáť bokom, ale mať aspoň malú aktívnu rolu, ktorou by sme napriek všetkému mohli prispieť v dobrom duchu.


Záťaž na slovenské zdravotníctvo je veľká aj v „bežných“ časoch, nie ešte keď sa medzi nami túla nový pre niektorých ľudí život ohrozujúci vírus. Pacientov pribúda a kapacity dochádzajú. Mysterium sídli v mestečku Bojnice. V tom istom malom skoro päťtisícovom mestečku, v ktorom je veľká Prievidzká nemocnica so sídlom v Bojniciach, spádová oblasť veľkého množstva zdravotnej starostlivosti pre celý okres v dobrých aj zlých časoch. A tak v priamom prenose sledujeme aktuálnu vyťaženosť priestoru a hlavne personálu a s malou dušičkou dúfame, že sa to nebude zhoršovať.


Rozhodli sme sa teda pridať naše málo, aby spolu toho bolo veľa. Ako znak vďaky a spolupatričnosti chceme oceniť personál nemocnice v Bojniciach tak, ako to vieme. Od jari bežia s vypätím síl a často na úkor času so svojimi blízkymi. A tak im chceme dať zážitok, niečo, na čo sa môžu tešiť, keď bude situácia pokojnešia, a súčasne si tým vynahradiť desiatky až stovky extra vyťažujúcich hodín.


Darujeme im jednu hru za každý darčekový poukaz, ktorý sa zakúpi na našom e-shope do konca roka 2020. Poukazy naraz odovzdáme nemocnici cez pána námestka. Využitie necháme na nich. Buď sa prídu zahrať v rámci kolektívu, alebo to budú ich individuálne zážitky s ich rodinami či blízkymi. Bude záležať určite aj na tom, koľko takýchto darčekov odovzdáme.


Môžeme sa podeliť o zážitky s tými, čo na ne teraz nemajú čas, lebo sa starajú (v dobrom aj zlom) o nás a našich blízkych. Pridajte sa k nám. Posúvajme ďalej radosť, úsmev a vďaku. Či už cez naše darčekové poukazy, alebo vám bližšou formou. Okrem iného, koniec koncov, blížia sa aj tie Vianoce... :)





142 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page