top of page

Pozor, módna polícia!

Aktualizováno: 28. 2. 2023

Keby vo svete Mysteria fungovala módna polícia, čo by tak asi mohla napísať? Príležitostí na hodnotenie nie je málo, tak som to (bez akejkoľvek kvalifikácie) skúsila :D A pozor, modely gradujú! Aké hodnotenie by ste dali vy? :)



Pozrela som sa do malého archívu fotiek a toto je výber 10 modelov. Čo si o nich myslíte vy, zhodneme sa? ;)


1. Čierna baví, neunaví, no ani neprekvapí



Dlhé čierne bavlnené šaty často nemôžu veľa skaziť, no ani prekvapiť. Našťastie tieto šarlatánske rukávy dodávajú strihu šťavu a príprava na čarodejnícky sabat je skoro zavŕšená. Pokiaľ sabat neprebieha na jednom z poschodí daného domu, dievčatá si mohli na fotenie zvoliť lepšie prostredie, obzvlášť, ak si mysleli, že na fotke nebude vidieť ten vysávač. Ale možno na ňom prileteli...



(foto tesne po obdržaní nových kostýmov z obľúbeného e-shopu na naše akcie)






2. Jarné a svieže, tak to stačí


Ružová, červená, krémová, biela... To sú krásne svieže farby, ktorými sa oplatí vítať jar. Zohľadniac kontext rozkvitajúcej zelene, myslíme si, že dámy prišli v adekvátne prispôsobených róbach. Čelenky vo vlasoch celý vzhľad značne oživia. Ak hľadáte tip či inšpiráciu pre váš najbližší nedeľný vychádzkový odev, už viete, že zabudnúť na čelenku v čase jari sa neoplatí. Vhodnou alternatívou môže byť ešte rúško na tvár...


(jedno z otváraní sezóny v Bojniciach - víkend so známym festivalom duchov a strašidiel)




3. Keď mixuješ jablká a hrušky


Dobrou otázkou by bolo, či dievčatá mieria na rovnakú párty a každá pochopila zadanie inak, alebo či má toto prepojenie šiat rôznych farieb a štýlov zmysel. Čierny plášť je praktický proti letnému slnku, no budí trochu odmeraný dojem. Zelené a modré šaty dámam hrajú s farbou vlasou, no zvolili by sme trochu dlhší strih, ktorý by decentnejšie zakryl kolienka. Ich odhalenie možno niektoré oči poteší, no v rámci mysteriózneho cestovania v čase by mohli aj pohoršiť.


(organizovanie firemného teambuildingu pár rokov dozadu v teplý letný deň; s výberom kostýmov sme museli improvizovať tzv. "co dům dal")



4. Keď vieš, ako zažiariť na párty



Tak do tohto modelu sme sa zaľúbili. Najprv sme nevedeli, čo nás tak láka, či je to ta ľahká kombinácia béžovej, hnedej a čiernej v dokonalom súlade, doplnkový prirodzený úsmev alebo zľahka ramená prekrývajúci plášť, ale prišli sme na to. Lucerna je kľúč! Takže nezabudnite. Žiadna kabelka, dáždnik... Na vašu prvú večernú párty po otvorení brán si nezabudnite svoju lucernu... Tak budete rozhodne žiariť...



(naša veselá Mária po minuloročnom sprievode po Bojniciach v rámci otvorenia turistickej sezóny, ktorého sme sa ako Mysterium zúčastnili)




5. Princezné nevyjdú z módy



Dojem luxusu dodáva lesk, dojem dievčenskej nevinnosti farebné spojenie striebornej, fialkovej a ružovej. Nielen že im tieto farby idú k pleti, táto kombinácia je ako vyšitá na nevinnú prechádzku po bojnickom námestí prichádzajúc z iného obdobia. Jednoduchý košíček dodáva vychádzkovému modu - v snahe priblížiť sa plebsu - ten pravý nádych. Princezné, ktoré vedia zapadnúť.



(šaty požičané od sokoliarov pri príležitosti festivalu duchov a strašidiel - dievčatá mali v košíčku hlavolamy a úlohy a bavili ľudí v centre)




6. A z čeho je ten kožíšek šitý?



Táto mladá dáma by našim hodnotiacim sitom prešla ľavou zadnou, keby sa vybrala na zraz rozprávkových postáv, no bohužiaľ nie do stánku s retro hodinkami. Tu síce budí retro dojem, no bohužiaľ chybného časového obdobia. K dobru jej musíme nechať výber partnera na červený koberec. Úspešný hodinár - odborník na vežové mechanizmy - celoslovenského formátu sa len tak v spoločnosti takýchto dám nevidí. Záverom teda dodávame, že tento model sitom predsa len prechádza. Ako inak, keď na fotke je šéfová... ?


(stánkový predaj našich retro suvenírov na veľkolepých trhoch v Banskej Bystrici a milé stretnutie s veľkým no pokorným hodinárom)



7. Bolo by to bývalo bolo...



...dobré... Ale takto? Nevidíme tvár, nevidíme strih odevu na dekolte, páse, nohách... Ako áno, dokonale padavý zelený plášť rozhodne zaujme, ale čo ten zvyšok? Dokonca by sme boli ochotní odpustiť aj tú špinu na kapucni a aj to, že spoza dverí na hráčov hlási nezabudnuteľnú traumatizujúcu hádanku "Štyri!". Pamätáte?



(posledné stanovisko hry Alchymistov učeň, kde na vstup bolo potrebné uhádnuť hádanku cez bránu. Táto hádanka značne potrápila skoro všetky tímy a ostala v pamäti všetkých účastníkov... V plášti beží privítať skupinu moja maličkosť :) )



8. Modrá k očiam, béžová k pleti a k tomu...



Ó, tak tento model nás baví. To správne prepojenie farieb a strihu. A ten sebavedomý úsmev! Botasky s renesančnými šatami je proste nový hit, ktorý musíte vyskúšať. Vhodné na akúkoľvek záhradnú či inú vonkajšiu akciu. Konečne praktická kombinácia, pri ktorej môžete tancovať ako kráľovná a súčasne krepčiť ako lesná divožienka. Nezabudnite si k obdobnému modelu zabezpečiť čarovné retro mechanické hodinky. Smelo do toho!



(naša Baška v stánku na bojnických trhoch krásne prezentovala retro hodinky a ďalšie milé produkty, ktoré ponúkame)






9. Znova, ale stále ako prvýkrát



Tento model v rôznych kombináciách proste neunaví. Keď k tomu nasadíte šarmantný úprimný úsmev, ste odetá lepšie ako najväčšia hviezda Holywoodu. Koniec koncov, tento model bol tiež použitý pri natáčaní hviezdneho videa. Nech mysteriózna módna inšpirácia vo vás rezonuje a vaše prevedenie hviezdi!



(Majka pri natáčaní videoklipov MYSTERIA o únikových hrách a aj skupinových programoch - teambuildingoch)








10. Šampión dnešných modelov



Neviete zvoliť farbu oblečenia? Máme pre vás odpoveď. Neviete zvoliť strih šiat? Máme pre vás odpoveď. Neviete zvoliť doplnky na hlavu? Máme pre vás odpoveď. Neviete, aký make-up zvoliť? Už niet nad čím premýšľať. Šampión dnešných modelov vám poradí vo všetkých smeroch, ako na party vyzerať neodolateľne a ukradnúť všetku pozornosť len pre seba. Máme len jednu prosbu. Keď k tomu pristúpite týmto spôsobom, zašlite nám potom, prosím, vašu fotku.


(návštevníčka Mysteria prišla počas festivalu duchov a strašidiel v neodolateľnom outfite, s Majkou krásne ladili, tak sme ich museli odfotiť)


 

To bola dnešná kolekcia modelov. Takže ako, zhodneme sa? :) Ktorý model sa páči najviac vám, a prečo? Smelo sa pustite do hodnotenia či už nižšie v komentároch alebo na Facebook-u. Tešíme sa! Do skorého (módneho) videnia na ďalších akciách MYSTERIA! :)



174 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page